Cholesterol

Jídelníčky určené ke sníženy hladiny cholesterolu se stanovují odlišně pro každého klienta. Je zde nutné stanovit metabolický typ, jelikož každý z těchto typů toleruje různé tuky jinak.

Dávno není pravda, že by cholesterol zvyšovaly jen živočišné tuky, tohle má každý metabolismus individuální, jen je důležité stanovit ideální poměr mezi živočišnými a rostlinnými tuky, vyhýbat se konzumaci průmyslově zpracované potravy a zvýšit pohyb. Snížení cholesterolu nevede přes zvýšenou konzumaci light výrobků, margarínů a vyřazení živočišných tuků z jídelníčku.

Pro vypracování jídelníčku vedoucího ke snížení hodnot cholesterolu je nutné předložit výsledky hodnot celkového cholesterolu, HDL, LDL a Triglyceridů v krvi. Hodnoty nesmí být starší než 6 týdnů. V případě užívání již předepsaných léků je nutné předložit i lékařskou zprávu.

Copyright © 2014